Kalle Lax

Herttoniemi kuukausikatsaus 4-5/2021

Yleiskatsaus kuukauteen
Edellisen kuukauden kuukausikatsaus jäi henkilökohtaisista syistä julkaisematta kokonaan, joten tässä katsauksessa käsitellään huhti- ja toukokuussa tehtyjä kauppoja Herttoniemen ja Roihuvuoren osalta.

Asuntomarkkina on muuttunut tässä ajassa paljon, eikä markkina ole enää oman näkemykseni mukaan niin kuuma kuin aiemmin keväällä ja koronavuonna yleisesti. Lehdissä on puhuttu jopa asuntomarkkinan ylikuumenemisesta, mutta mielestäni asia ei ole yksiselitteinen. On totta, että kohteita on tullut myyntiin nyt todella paljon, mikä osaltaan laskee kohdekohtaista kysyntää ja lisää kohteiden välistä kilpailua. Olen myös havainnut pankkien pitkiä ruuhkia, sekä aktiivisten ostajien huomattavasti pienempää määrää.

Koronan aikana hinnat ovat nousseet todella paljon myös Herttoniemessä. Aiempien vuodenaikojen korkeasta kysynnästä, aiemmista ennätyksellisistä kauppahinnoista ja uutisoinnin viiveestä johtuen monilla myyjillä ja välittäjillä on edelleen se käsitys, että nyt voi pyytää todella korkeita hintoja ja kohteet menevät silti kaupaksi. Seuraan aina alueen myyntiin tulleita kohteita ja mielestäni omia havaintoja vahvistaa tämän hetken ennätyksellinen myynnissä olevien kohteiden määrä, sekä oman seurantalistan paisuminen. Kirjoitushetkellä katsauksen alueella on myynnissä yhteensä 37 käytettyä asuntoa, kun taas yleinen määrä alueella on 20-25 kohdetta ja vähäisimmillään kohteiden määrä on ollut koronan aikana vain 10-14 luokassa.

Hinnoittelu on, ja on aina ollut asuntokaupan tärkein yksittäinen tekijä. Kohteet menevät kaupaksi vieläkin, mutta hinta täytyy osata suhteuttaa ajantasaiseen markkinatilanteeseen. Laadukas markkinointi ja myyntityö edistävät asiaa myös.

00800
Länsi-Herttoniemessä kauppoja tehtiin huhtikuussa 5 kappaletta, mikä oli vain 1kpl enemmän vuoden 2020 huhtikuuhun verrattuna. Kaupoista kaikki tehtiin kerrostaloasunnoista ja kolme näistä oli kaksioita. Kaksioiden keskineliöhinta oli 5630€. Toukokuussa kauppoja tehtiin 6kpl kauppoja, joista kaikki tehtiin kerrostaloasunnoista ja peräti 5kpl kaksioista. Kaksioiden keskineliöhinta oli toukokuun osalta 5942€.

00810
Herttoniemenrannassa kauppa on ollut vilkkaampaa. Kerrostaloasuntoja myytiin huhtikuussa yhteensä 11kpl, minkä lisäksi myytiin kaksi parkkipaikkaa ja yksi vapaa-ajan asunto, eli oletettavasti siirtolapuutarhamökki. Asuntojen osalta kaupoista yksi tehtiin yksiöistä, 6kpl kaksioista, 3kpl kolmioista ja yksi neliöistä. Kaksioiden keskineliöhinta oli 6082€, kolmioiden 5075€ ja kaikkien kauppojen keskineliöhinta oli 5826,82€. Toukokuussa myytiin myös 11kpl asuntoja joiden jakauma oli muutoin sama, mutta kaksioita myytiin 3kpl ja kolmioita 6kpl. Toukokuun kaikkien kauppojen keskineliöhinta oli 6032,36€.

00820
Roihuvuoressa myytiin huhtikuussa 4kpl asuntoja, joista 3kpl oli kaksioita ja yksi kolmio. Kaikkien kauppojen keskineliöhinta oli 4194,25€ ja kaksioiden 4008€. Toukokuussa kaupanteko oli vilkkaampaa kun asuntoja myytiin 10kpl. Näistä 5kpl tehtiin kaksioista, 4kpl kolmioista ja yksi neliöstä. Kaikkien kauppojen keskineliöhinta oli 4765,10€, kaksioiden 4841€ ja kolmioiden 4641€.

Jos haluat arvion asunnostasi, varaa maksuton arviokäynti täältä.

Kalle Lax
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV
040 160 1521 | kalle.lax@neliotliikkuu.fi

Palvelen mielelläni asunnon vaihtamiseen liittyvissä asioissa Helsingissä, sekä muualla PK-seudulla. Parhaan markkinahinnan lupaan jo nyt. Ollaan yhteydessä.

Katso tästä miten myyn asuntosi!

Tämä kirjoitus on henkilökohtainen mielipiteeni, eikä edusta Neliöt Liikkuu LKV Oy:n virallista kantaa.

Oman asunnon arvioita ei tule nojata pelkästään tiedotteessa esitettyihin tilastoihin. Arviointi vaatii lukuisten yksityiskohtien huomioimista ja siksi se tulee tehdä kaikki tekijät huomioon ottaen.
Katsaus