Kalle Lax

Herttoniemi kuukausikatsaus 5/2020

Yleiskatsaus kuukauteen
Henkilökohtainen kokemukseni on, että kaupankäynti on vilkastunut toukokuun aikana huomattavasti, mutta tilastoa tarkastellessa huomataan, että kauppamäärät ovat vielä vuotta 2019 jäljessä. Toukokuussa tehtiin 11 kauppaa koko 00800 ja 00810 alueilla, joista yksi oli rivitalohuoneisto ja yksi oli vapaa-ajan asunto. Loput olivat kerrostalohuoneistoja. Vuoden 2019 toukokuun 17 kauppaan on siis vielä matkaa.
Huonelukumääräisesti jaoteltuna eniten myytiin kolmioita, yhteensä viisi kappaletta, jonka jälkeen toiseksi eniten myytiin kaksioita, yhteensä kolme kappaletta. Keskineliöhinta on noussut 2019 vuoden toukokuuhun verraten peräti 228,35€. Tämä on mielenkiintoinen havainto, sillä 2019 toukokuussa lähes kaikki myydyistä kohteista oli joko 1h tai 2h asuntoja ja pienempien asuntojen neliöhinta on lähes poikkeuksetta korkeampi suuriin asuntoihin verrattuna.
Kauppamääristä huolimatta en olisi millään tasolla huolestunut, etteikö omaa asuntoa tai kiinteistöä saisi myytyä. Herttoniemi on ehdottomasti nousevia asuinalueita ja sen suosio on noussutkin jo vuosia tasaiseen tahtiin. Hinnoittelu on kuitenkin asia mitä pitää silmällä ja sen osalta toimivampi taktiikka on hinnoitella siten, että saadaan kilpailua, kuin asettaa tinkivaraa.

00800
Toukokuun 2020 aikana 00800 alueella myytiin 4 asuntoa. Näistä 3 oli kerrostalohuoneistoja ja yksi oli rivitalohuoneisto. Vuoden takaiseen verraten kauppamäärä tippui siis viidellä, eli linja on hyvinkin sama, mitä olen havainnut myös muissa tilastoissa. Keskineliöhinta oli vuoden 2019 toukokuuhun verraten hieman alhaisempi, mutta se selittyy asuntojen koon erilaisella jakaumalla. 00800 alueen keskineliöhinta oli toukokuussa 5160€ ja keskimäärin asuntoja myytiin noin kuukauden verran.

00810
00810 alueella myytiin toukokuussa 6 kerrostalohuoneistoa, sekä yksi vapaa-ajan asunto. Kerrostalohuoneistoista 3 oli kolmioita, kaksi kaksioita ja yksi oli neliö. Näiden keskineliöhinta oli 5533,17€ ja keskimääräinen myyntiaika oli 43 päivää. Vuoden takaiseen verraten neliöhinta on reippaasti korkeampi, mutta kauppamäärä taas hieman pienempi. Myyntiajoissa ei ollut merkittävää eroa vuoden takaiseen verrattuna.

Kuukauden suositus: Kahvila verso
Osoite? Hiihtomäentie 37, 00800 Helsinki

Mitä kannattaa kokeilla? 

Olen itse makean ystävä, joten Verson leivonnaistarjonta on mulle paikan kohokohta. Lounaan kylkeen voi valita useista erilaisista leivonnaisista mieleisensä, etkä varmasti pety!

Nettisivut: kahvilaverso.fi

Kahvila Verso tarjoaa kasvisruokaa Eränkävijäntorin kupeessa, Länsi Herttoniemessä. Vaikka olisitkin enemmän lihansyöjä, niin en voi olla suosittelematta paikkaa, sillä lounastarjonta on kattava ja annokset on todella maukkaita. Mainittakoon vielä, että aukioloajan puolesta paikka sopii hyvin myös myöhäiselle lounaalle ja sijainti on helposti saavutettavissa myös autolla. Kannattaa siis pistäytyä syömään!


Kalle Lax
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV
040 160 1521 | kalle.lax@neliotliikkuu.fi

Palvelen mielelläni asunnon vaihtamiseen liittyvissä asioissa Helsingissä, sekä muualla PK-seudulla. Parhaan markkinahinnan lupaan jo nyt. Ollaan yhteydessä.

Katso tästä miten myyn asuntosi!

Tämä kirjoitus on henkilökohtainen mielipiteeni, eikä edusta Neliöt Liikkuu LKV Oy:n virallista kantaa.

Oman asunnon arvioita ei tule nojata pelkästään tiedotteessa esitettyihin tilastoihin. Arviointi vaatii lukuisten yksityiskohtien huomioimista ja siksi se tulee tehdä kaikki tekijät huomioon ottaen.

Jos haluat arvion asunnostasi, varaa maksuton arviokäynti täältä.
Katsaus