Kalle Lax

Herttoniemi kuukausikatsaus 6/2020

Aktiivinen ostotoimeksianto

Asiakkaani etsivät ostotoimeksiannolla kotia Länsi-Herttoniemestä. Koti voi olla omakoti-, pari-, rivi-, tai kerrostalossa, kunhan siinä on hieman omaa pihaa ja kyseessä on vähintään 80m² 4h asunto.
Jos olet myymässä kotiasi, mikä osuu näihin kriteereihin, niin ehdota sitä minulle rohkeasti. Kaikki ehdotukset käydään läpi ja ostaja maksaa välityspalkkion. Toimeksiantonumero 45920.

Yleiskatsaus kuukauteen

Kesäkuussa kaupanteko oli henkilökohtaisella tasolla vilkasta, ja myös tilastoja tutkiessa huomaan, että kauppamäärät ovat vihdoin kuroneet kiinni eron vuoden takaiseen verrattuna. Vaikuttaa siis siltä, että koronan jäljiltä olemme palanneet takaisin normaaliin ja mainittakoon myös, että Neliöt Liikkuu LKV teki uuden ennätyskuukauden kesäkuussa 2020, 164 835€ liikevaihdolla. Pienelle 1,5 vuotta vanhalle yritykselle tämä on erittäin kova tulos ja siitä kiitos kuuluu tottakai asiakkaillemme, jotka meihin luottavat.
Herttoniemessä kauppoja tehtiin yhteensä 21kpl, joista 18 oli kerrostaloasuntoja ja 3 liiketiloja. Vuosi sitten kesäkuussa kauppoja tehtiin yhteensä 22kpl, eli voi hyvinkin todeta, että kaupankäynti on palannut normaalille tasolle. Kerrostalojen neliöhinta oli kesäkuussa 2020 keskimäärin 5 550,50€, eli keskineliöhinta on huimat 327,15€ korkeampi, kuin kesäkuussa 2019.

00800

00800 postinumeroalueella kauppoja tehtiin kuusi kappaletta, joista 2 oli yksiöitä ja 4 kaksioita. Keskineliöhinta oli yksiöiden osalta 6 411€ ja kaksioiden osalta 5 884€. Neliöhintaa nostaa osaltaan Siilitiellä ja Siilikujalla uudemmista kohteista tehdyt kaupat, missä neliöhinta on korkeampi omasta tontista ja yhtiön iästä johtuen.

00810

00810 alueella kauppoja tehtiin 15 kappaletta, joista 3 oli liiketiloja ja muut kerrostaloasuntoja. Kerrostaloasuntojen osalta kauppamäärät jakautuivat siten, että kaksioita myytiin eniten, yhteensä 6 kappaletta, kolmioita 3 kappaletta ja neliöitä 2 kappaletta. Yksiöitä myytiin vain yksi kappale.
Jakauma kertoo osaltaan tuttua tarinaa Herttoniemen asuntomarkkinasta. Kaksioita myydään alueella eniten, kun taas perheasuntojen osalta tarjontaa on huomattavasti vähemmän ja kysyntä on korkeaa. Tämä näkyy tilastoissa siten, että 00810 alueella myydyt 4h asunnot myytiin nopeiten ja niiden, sekä 3h asuntojen keskineliöhinta oli kaksioita suurempi. Kaksiot myytiin keskimäärin 5 187€ neliöhinnalla, kun taas 4h asuntojen keskineliöhinta oli peräti 5 559€.

Kuukauden suositus: ravintola Fat Lizard herttoniemi


Osoite? Hertsi, Linnanrakentajantie 2, 00880 Helsinki

Mitä kannattaa kokeilla? 
Ruokavalikoimaa en ole vielä Fat Lizardissa testannut, vaan menu on ollut tähän saakka nestemäinen. 
 Fat Lizardin oluet ovat laadukkaita ja lagerin ystävänä voin suositella Lake Bodom lageria. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan eri oluttyyppejä rohkeasti. 

Nettisivut: ravintolafatlizard.fi
Fat Lizard on Espoosta lähtöisin oleva panimo, mikä on ajan saatossa laajentanut myös ravintolatoimintaan ja Hertsissä sijaitseva ravintolakokonaisuus on yrityksen toinen ravintola. Hertsin Fat Lizard on trendikkäästi sisustettu ja kokonaisuuden kruunaa avara terassi ravintolan toisessa kerroksessa. Koronan hellittäessä ravintolan yläkerta muuttuu viikonloppuiltaisin klubiksi ja tämä tuo mielenkiintoista vaihtelua Hertsikan ja lähialueiden yöelämään.
Fat Lizardin olutta saa tätä nykyä ympäri Suomen, niin kaupoista, kuin baareista ja ravintoloistakin, ja vielä nuoren Fat Lizardin matkaa voi kuvailla hienoksi yrittäjätarinaksi tuntemattomasta pienestä brändistä suomalaisen olutskenen keskiöön. Tue siis paikallista panimoa ja juo Fat Lizardia! 


Kalle Lax
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV
040 160 1521 | kalle.lax@neliotliikkuu.fi

Palvelen mielelläni asunnon vaihtamiseen liittyvissä asioissa Helsingissä, sekä muualla PK-seudulla. Parhaan markkinahinnan lupaan jo nyt. Ollaan yhteydessä.

Katso tästä miten myyn asuntosi!

Tämä kirjoitus on henkilökohtainen mielipiteeni, eikä edusta Neliöt Liikkuu LKV Oy:n virallista kantaa.

Oman asunnon arvioita ei tule nojata pelkästään tiedotteessa esitettyihin tilastoihin. Arviointi vaatii lukuisten yksityiskohtien huomioimista ja siksi se tulee tehdä kaikki tekijät huomioon ottaen.

Jos haluat arvion asunnostasi, varaa maksuton arviokäynti täältä.
Katsaus