Kalle Lax

Herttoniemi kuukausikatsaus 09/2021

Yleiskatsaus kuukauteen
Herttoniemen asuntomarkkina on hiljentynyt huomattavasti viime kuuhun verrattuna. Asuntoja on tullut myyntiin ja poistunut myynnistä tasaisesti ja julkisessa myynnissä on ollut 40-50 asuntoa jatkuvasti. Kauppamäärä on kuitenkin tippunut viime kuusta, kun asuntoja myytiin koko Herttoniemessä yhteensä 16 kappaletta ja Roihuvuoressa 11. Yleisellä tasolla myyntiajat ovat tuntuneet pidentyvän kesän ja syksyn mittaan, mihin yhtenä tekijänä todennäköisesti vaikuttaa kasvanut myynnissä olevien kohteiden määrä.

00800
Länsi-Herttoniemessä myytiin syyskuussa vain neljä asuntoa, sekä yksi autopaikka. Kaupoista kaksi tehtiin kaksioista, yksi kolmiosta ja yksi neliöstä. Keskimyyntiaika oli 43 päivää ja keskineliöhinta oli 5685,00€. Viime vuoden syyskuuhun verrattuna kaupanteko oli hiljaisempaa, kun tuolloin tehtiin kahdeksan kauppaa.

00810
Herttoniemenrannassa myytiin 12 asuntoa, sekä yksi autotalliosake. Asunnoista puolet oli kaksioita ja puolet kolmioita. Keskineliöhinta oli kaksioiden osalta 5761,00€ ja kolmioiden 4846,00€. Kolmioiden keskimyyntiaika oli pidempi, kun kaksiot myytiin keskimäärin 38 päivässä ja kolmiot 50 päivässä.

00820
Roihuvuoressa myytiin 11 asuntoa, eli kolme vähemmän kuin elokuussa. Asunnoista suurin osa oli kaksioita, mitä myytiin kuusi kappaletta. Niiden osalta keskineliöhinta oli 4372,00€. Yksiöitä myytiin kolme ja näiden keskineliöhinta oli korkein, 6145,00€. Lisäksi myytiin kaksi kolmiota ja niiden keskineliöhinta oli 4447,00€. Kaikkien asuntojen keskimyyntiaika oli 60 päivää.

Jos haluat arvion asunnostasi, varaa maksuton arviokäynti täältä.

Kalle Lax
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV
040 160 1521 | kalle.lax@neliotliikkuu.fi

Palvelen mielelläni asunnon vaihtamiseen liittyvissä asioissa Helsingissä, sekä muualla PK-seudulla. Parhaan markkinahinnan lupaan jo nyt. Ollaan yhteydessä.

Katso tästä miten myyn asuntosi!

Tämä kirjoitus on henkilökohtainen mielipiteeni, eikä edusta Neliöt Liikkuu LKV Oy:n virallista kantaa.

Oman asunnon arvioita ei tule nojata pelkästään tiedotteessa esitettyihin tilastoihin. Arviointi vaatii lukuisten yksityiskohtien huomioimista ja siksi se tulee tehdä kaikki tekijät huomioon ottaen.
Katsaus